Tips: Alt, du skal bruge til din cykel-passion

Er du blevet bidt af tilbagelægge flere kilometer på vejene på en cykel? For at komme godt fra start er første skridt at få fat på den helt rigtige cykel og udstyret, du skal bruge. Få inspirationen her.

Din nye cykel skal kunne klare din tur

Der er mange cykler at vælge imellem, og derfor kan det være en god idé at tage forbi en cykelhandler for at prøve forskellige modeller og størrelser af. Den skal gerne have proportioner, der passer til f.eks. dine lange ben, og så er der forskel på, hvor højt styret er placeret i forhold til sædet. Hvor brede, dækkene er, og hvordan sædet er, kan også have noget at sige i forhold til, hvordan cyklen er at køre på. Nogle får du med skarpe farver eller print, mens andre kan være helt neutrale at se på.

Udstyr til beskyttelse og personlighed

En cykelhjelm er nærmest et must, når du skal til at svinge dig op på cykelsædet. En god cykelhjelm kan nemlig beskytte dit hoved, hvis uheldet skulle være ude. Du kan bl.a. se efter, hvor stødabsorberende de er, og hvilket design de har.

Cykellygter og reflekser er med til at sørge for, at du kan blive set i mørket, og en ringeklokke kan være praktisk for at gøre andre opmærksom på, at du kommer cyklende.

Kig også efter tilbehør, som kan give din cykel et ekstra pift. Det kan være en flot cykelkurv, som du pynter med blomster, flaskeholder til din drikkedunk og meget andet.

Lign en cykelkører

Du kan få cykeltøj, som er designet til turene. Det kan være tætsiddende svedundertrøjer, cykelshorts med støtte, så du kan bruge mange timer i sadlen, cykeltrøjer og -jakker, som er perfekte til de køligere tider. Nogle er vind- og vandafvisende, så du behageligt kan køre i al slags vejr.