Sådan passer du på din krop, når du motionerer

Der er utroligt mange fordele ved at motionere på den ene eller den anden vis. Derfor er det også næsten dumt ikke at gøre det. For det kan både bidrage til din fysiske og mentale sundhed. Og så kan det tilmed være sjovt. Men med de fleste motionsformer vil der også altid være en vis risiko for skader. Derfor er det vigtigt, at du gør dit for at passe på dig selv og din krop, når du motionerer.

Mærk efter, når du oplever smerter

Det er ganske almindeligt at opleve ømhed i forbindelse med motion. Det er ikke altid negativt, men det kan det være. Derfor er det vigtigt, at du mærker efter. Er du i tvivl om, om der er tale om en skade, er det altid bedre at stoppe.

Brug eventuelt biofreeze gel til hurtig lindring, hvis du ikke vil føle dig hæmmet af smerter eller ømhed.

Er ømheden eller smerten vedvarende, så tal med din læge om det.

Sørg for at varme op

Inden du giver dig i kast med de hårde og mere slidsomme dele af din motionsform, så sørg for at varme kroppen op. Det kan måske virke unødvendigt, fordi du naturligt vil blive varm alligevel, men det er det faktisk ikke.

Ideen med opvarmning er, at du i et langsomt tempo forbereder kroppen på de bevægelser, du skal til at lave. Det betyder, at du ikke kommer til at udsætte din krop for pludselig belastning. På den måde er opvarmning altså i høj grad med til at forebygge skader.

Pas på med at overbelaste dig selv

Selv efter en god opvarmning er det vigtigt at være opmærksom på, hvornår nok er nok. Der er en grænse for, hvor meget du kan udsætte din krop for ad gangen. Så sørg for ikke at overbelaste din krop, og hold en masse pauser.