Sådan beroliger du et overenergisk barn

Der kan være flere grunde til, at dit barn er overenergisk. Nogle børn har ADHD eller autisme, nogle børn døjer med sensoriske- eller indlæringsvanskeligheder, og nogle børn er måske bare meget energiske. Det kan være svært for både dig og dit barn, hvis hyperaktivitet fylder meget i hverdagen, og forhindre jer i at nå dagens gøremål. Derfor kommer der her nogle råd til at berolige dit barn.

Kuglevesten

En kuglevest er en vest, hvori der kan lægges vægte, som lægger et pres på kroppen, der resulterer i en beroligende effekt hos barnet. En kuglevest er også anbefalet af ergoterapeuter til individer, som for eksempel har autisme og ADHD. Måske en kuglevest kan være en god hjælp til dig og dit barn? Vesten har oftest et udseende, som gør den moderne til hverdagsbrug. Dit barn kan desuden også bære vesten i skolen, som en del af deres påklædning, og måske hjælpe ham eller hende med at fokusere i skolen.

Zoneterapi

For nogle børn (og voksne) kan zoneterapi hjælpe på flere ting. Muligvis zoneterapi kan hjælpe dit overenergiske barn. Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, hvor en zoneterapeut påfører tryk på for eksempel hænder og fødder. Tryk på nogle zoner kan muligvis hjælpe på forskellige problemer og mildne symptomer på eksempelvis ADHD, migræne og stress. Nogle gange er det også anbefalet at supplere zoneterapi med naturmedicin.

Søg hjælp

Hvis du har et overenergisk barn, og symptomer forekommer over en længere periode, kan det være, at det kunne være en god idé at søge hjælp ude fra. Det kan nemlig være frustrerende, trættende og anstrengende at have et barn, der har svært ved at finde ro, og det kan også være stressende for dit barn. Ved at søge hjælp, kan det være at eksperter kan hjælpe dig og dit barn med at få en roligere og mere overskuelig hverdag.