Indlægssåler til børn

Små barnefødder er som regel helt flade og det er først når barnet bliver omkring 4 år, at foden udvikles yderligere, så barnet får en korrekt bue under svangen igen ca 4 år senere. Nogen udvikler dog ikke den normale svang og derfor kaldes de for platfodede og kan dermed komme til at lide af overpronation (det vil sige at barnets gang ”ruller” indad) senere i livet.

Det kan forholdsvis nemt konstateres, om barnet er platfodet ved blot at sætte et vådt fodaftryk på et gulv. Hvis hele foden er afmærket, er svangen ikke løftet korrekt i svangen og dermed kan løsningen med indlægssåler til børn være den helt rigtige. En sådan nævnt overpronation hos barnet kan medføre et unormalt gangmønster og dermed senere smerter og ømhed i fødderne, ankel, ben, knæ etc.

Når det handler om børn, skal det være enkelt og nemt

Der er intet barn i verden, som tænker ret meget over, hvad der ligger i dets fodtøj! Derfor er det vigtigt at du som forælder tager ansvar og finder en løsning for dit barn, som passer til dets temperament og behov. Udover en kærlig massage af barnets fod og især musklerne under svangen så ofte som muligt for netop at styrke sener og muskler, så kan indlægssåler til børn, som er lette at isætte og flytte rundt i barnets forskellige fodtøj være netop det, som skal til for at undgå de tidligere nævnte senfølger. Hjælp barnet til at starte med og gør det til en god vane, at indlægssålen flyttes med rundt i fodtøjet. Tidlig fokus på barnets fødder og gang/løb kan ifølge Lektor i anatomi på VIA i Holstebro, Lars Dalhoff, sammen med Align Footwears indlægssåler til børn være altafgørende for barnets trivsel og udvikling. Han anbefaler netop disse indlægssåler, da de støtter barnets fod på siden af hælen med 3 patenterede punkter og ikke har støtte under svangen med den risiko, at muskler og sener bliver låst fast og dermed ikke har den nødvendige bevægelsesfrihed.