Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur er en gammel traditionel kinesisk behandlingsform, der går ud på at stimulere bestemte punkter på kroppen med nåle. Det er efterhånden blevet populært og anerkendt i Vesten også, da det kan have en positiv effekt på mange forskellige lidelser.

Hvad gør en akunpunkturnål?

En akupunkturnål er en meget fin nål, der typisk er lavet af kirurgisk nikkelfrit rustfrit stål. De fås i forskellige størrelser alt efter, hvad de skal bruges til. Dette ved din akupunktør alt om.

Seirin Needles er et fremragende valg til professionel udførelse af akupunktur. De laves med en form for håndtag af PVC-frit plastik, for at akupunktøren kan være så omhyggelig som muligt.

Nålene bliver sat ind i huden med ekstrem nøjagtighed for at ramme de helt korrekte punkter. Sådan bliver de brugt til at stimulere kroppens egne helbredende processer ved at stimulere bestemte punkter på kroppen.

Hvordan foregår en akupunkturbehandling?

Ved en akupunkturbehandling, vil du først og fremmest tale med din akupunktør om din situation. Det kan være de problemer eller lidelser, du har og mangler hjælp til.

Ud fra disse informationer vil din akupunktør vide, hvad du har brug for, så din behandler kan ramme de helt rigtige punkter på din krop med akupunkturnålene.

Behandlingen foregår ved, at du på en briks får sat det nødvendige antal nåle ind i de relevante punkter på kroppen, oftest vil der ikke være mere end 10-15 nåle i alt. Akupunktøren vurderer, hvor længe nålene bør blive siddende på baggrund af sin faglige viden.

Hvad virker akupunktur imod?

Akupunktur er gavnligt for både smerter, nervesystemet, hormoner og blodomløbet. I takt med at akupunkturen virker på disse områder, har det samtidig en effekt på éns mentalitet og humør. Så på den måde, er det en all-around helbredende behandlingsmetode.

Traditionelt behandlingen i Kina i høj grad til blot at vedligeholde kroppens balance, inden skaden er sket. Få indgående viden om akupunkturens oprindelse og brug her.

Som det hyppigt bruges i Vesten mod sygdomme og lidelser, er det gang på gang bevist, hvor høj en effekt det dog også har på alt fra migræne, stress, træthed, kvalme og fordøjelsesbesvær.

Et hvilket som helst problem er værd at bringe op til din akupunktør, for der er god chance for, at der er noget, de kan gøre for dig.

Kort sagt er formålet med akupunktur at bringe kroppens energisystem i balance, så du kan fungere optimalt. Og det kan lade sig gøre med kun ganske få behandlinger.