Få styr på dine træninger med trx

Der findes meget forskelligt træningsudstyr, en større trend er netop trx. Du kan læse nærmere om, hvordan du anvender udstyret samt få gode råd til dine kommende trx-træninger.

Sådan fungerer trx

Trx er en type træningsudstyr, der består af to stropper, der hænger fra loftet eller en dørkarm. Stropperne er tilpasset sådan, at du kan lave træningsøvelser. Det er også velegnet til alle fitnessniveauer, da du selv kan justere sværhedsgraden af øvelserne ved at ændre på vinklen på dine fødder eller hænder i forhold til jorden.

Ved brug af trx udstyr skal du bruge din egen kropsvægt til at modstå modstanden. Dette gør det nemmere at opbygge styrke, udholdenhed og stabilitet i din krop. Alt i alt er trx en ret alsidig og effektiv måde at træne på, og det er et godt valg for både nybegyndere og erfarne trænere. Netop trx er ideelt til træningen i fitnesscentret, hjemmet eller til at tage med på ferien, da det er nemt at transportere og stort set kan bruges i de fleste omgivelser.

Syv gode råd, når du skal anvende trx udstyr:

  1. Sørg for at have et solidt og stabilt sted at hænge stropperne. Dette kan være en loftbjælke eller dørkarm, der kan bære din vægt.
  2. Start med at lave øvelserne med en lavere belastning, indtil du føler dig tryg ved at øge modstanden.
  3. Juster vinklen på dine fødder eller hænder i forhold til jorden for at ændre sværhedsgraden af øvelsen, når du anvender trx udstyr.
  4. Hold dig i god form ved at holde ryggen lige og fokusere på at bruge de rigtige muskler.
  5. Varier dine øvelser og træningen for at holde det interessant og for at opbygge alle musklerne.
  6. Husk at varme op før træningen for at forberede kroppen på øvelserne.
  7. Stræk ud efter træningen for at afslappe musklerne og forbedre bevægeligheden.