Det eneste lovkrav inden for paddleboard

Svømmevesten har altid været aktuelt og ikke mindst en essentiel del af sport på havet. Måske nyder du ture i din oppustelige kajak i sommerhuset, sommerdage på SUP board eller kitesurfing. En svømmevest er en del af tilbehøret og kan bestemt ikke undværes. En svømmevest er altså must-have når du dyrker aktiv vandsport.

En svømmevest er i dag lovpligtig og deraf et lovkrav, uanset om du står på paddleboard, kitesurfer eller er gået i gang med wingfoil. Alle skal bruge en svømmevest uanset vægt, erfaring og vejrforhold. Det er derfor dit ansvar at benytte en svømmevest. Faktisk kan man få en bøde, hvis man er uheldig.

Formålet med at bruge en svømmevest er naturligvis, at skabe sikkerhed på vandet. Sikkerhed for dig som er aktiv, men også de medmennesker som også er på vandet. Svømmevesten skal give opdrift i vandet og hjælpe dig, hvis du skulle være uheldig. Måske tænker du, at du selvfølgelig ikke er uheldig, men kan du tage højde for pludselige vejrforhold som regn, torden og lyn? Eller hvad hvis din SUP paddle knækker eller du får behov for at hjælpe en surfer på vandet. Svømmevesten skal altså give opdrift og tryghed når du dyrker aktiv vandsport.

Det er vigtigt at forstå forskellen på en svømmevest og en redningsvest. Det er nemlig to vidt forskellige ting, men selvfølgelig i samme kategori og med et vigtigt formål. Svømmevesten er en decideret svømmevest. Den er altså velegnet til personer som dyrker aktiv vandsport og har brug for bevægelsesfriheden på vandet. Svømmevesten er designet fleksibilitet og med massere af pasform og plads. Samtidigt har den opdrift og hjælper med at holde dig oppe i vandet. 

En redningsvest derimod fungere og virker som en redningsvest. Redningsvesten har massere af newton opdrift og vil decideret kunne redde dig, hvis du skulle falde i vandet eller over bord. En redningsvest skal passe til din kropsvægt og derfor er det vigtigt at du også benytter en redningsvest som passer til din aktuelle vægt.