Afmærk dit territorie – put hegn om din grund

Nysgerrige naboer, fremmede på plænen, løsslupne hunde (dine egne eller andres) – alt dette kan undgås, hvis du sætter et hegn op rundt om din have. Nogle bruger hækken, men hegn er altså den hurtigste og mest effektive løsning, hvis du gerne vil have privatliv i din have nu.

Bliv klogere på materialer, muligheder og hvilke nye venner, du skal ud og have skaffet dig, når du skal have sat et hegn op i haven.

Find alt i hegn hos Wimex.

Materialer og deres muligheder

Træ er måske det mest miljørigtige materiale, du kan benytte, når du skal have sat hegn op, idet træ er et naturprodukt. Med en god varmebehandling af træet bliver holdbarheden og formen fastlåst og sikret.

Et andet miljøbevidst materiale er komposit. Her bruges der træfibre, som er til overs fra møbel- og træproduktion, sammen med genbrugsplasten HDPE og additiver som farvepigment og bindemidler. Dette skaber et robust materiale som i udseendet ligner træplanker.

Som tredje mulighed fås der de meget stærke og robuste fibercementplader, som helt bestemt kan holde til alt slags vejr.

Det danske vejr og dets udfordringer

Og lige præcis det danske vejr er en hovedkomponent i fortællingen om dit nye hegn. Det er nemlig ingen hemmelighed, at vejret herhjemme kan være lunefuldt, specielt hvis du befinder dig ude vestpå eller tæt på kysten generelt.

Derfor er det altid en god idé at kigge indlands, når du skal købe dit hegn. Selvfølgelig fordi det altid er en god idé at handle indlands frem for alt, men i dette tilfælde især fordi de danske producenter ved, hvad der skal til, for at kunne modstå vejrets omskifteligheder. De vil derfor producerer hegn, som er forarbejdet, så det kan holde til opgaven, og du slipper for at skulle udskifte planker, male om og generelt vedligeholde unødvendigt.