3 tips til at få bæredygtigheden ind i hjemmet

Rutiner, vaner og en travl hverdag kan være med til at man træffer du hurtige valg over de bæredygtige, men faktisk kan de bæredygtige være lige så praktiske og hurtige, så snart man har fået dem inkorporeret i sine rutiner.

Tag et net med

Når du skal ned og handle ind til ugen, så tag et net med, så du kan spare de 4 kr. plus sparre det den ekstra plastik pose væk. Selvom man måske har et ønske om at huske nettet, kan det være svært nogle gange, så man kan eventuelt have nogle liggende i sin bil, eller tæt på døren, så man husker dem på vejen, og gør det nemt for sig selv, at få det ind i sin indkøbsvane. En anden ting kan også være at anskaffe sig nogle små bomuldsposer, så man selv kan pakke grøntsagerne i dem i stedet for at tage de tynde plastikposer, der blot bliver smidt ud, så snart man kommer hjem igen.

Netavis frem for fysisk

Aviser som læsestof er altid en god måde at holde sig opdateret på verden på, men en ide kan være at droppe de fysiske aviser og i stedet abonnere på en netavis. Efterhånden findes næsten alle fysiske aviser også som netaviser, og du kan derfor nemt fortsætte med samme avis, eller du kan finde andre enten at abonnere på eller gratis

Vælg bæredygtige materialer

Det sidste tip her handler om at udskifte nogle materialer i dit daglige forbrug til mere bæredygtige alternativer. Byt plastiksugerørene ud med stål eller glas udgaver, i stedet for klude og svampe med plastikfiber i, så find nogle naturlige og plastfrie. En anden ting kan være at droppe at købe plastikflasker, når man er ude eller bruge en plastikflaske som drikkedunk, men i stedet skaffe en ordentlig og genbrugelig drikkedunk.